|

Kosorova budžetskim novcem kupuje glasove HDZ-u u BiH

Kosorova budžetskim novcem kupuje glasove HDZ-u u BiH
0
S
Sarajevo-x.com
26.11.2009. u 15:31
16
komentara
0

dijeljenja
Kosorova budžetskim  novcem kupuje glasove HDZ-u u BiH
U 132. broju ovogodišnjih Narodnih novina Republike Hrvatske objavljena je odluka o izmjenama u finansijama koje se šalju u BiH prema kojim će se bh. Hrvatima iz susjedne zemlje poslati 21,15 miliona kuna.
Prema pisanju Index.hr, ove izmjene se odnose na odluku koju je donio Ivo Sanader, a prema kojoj je u BiH trebalo biti poslano 23,5 miliona kuna, a broj prihvaćenih molbi smanjen je sa 420 na 418.

Ovim sredstvima u našoj zemlji bit će finansirane sanacije, radovi, nadogradnje i razne nabavke opreme na više desetina crkava i samostana u BiH, zaštita nadgrobnih spomenika, izrada kostima za Hajdučku dužinu Mijata Tomića, nabavka narodnih nošnji i instrumenata za niz foklornih društava, nabava radio odašiljača i studijske opreme za više radio stanica, zaštita nekropole stećaka u Župi sv. Ante Padovanskog, plivački klub "Zrinjski", atletski klub "Brotnjo", nogometni klub "Gošk" Gabela i tako dalje.

Prema pisanju Index.hr, čini se "vrlo zgodnim" da je Vladina odluka da pošalje sredstava u BiH odgođena za nekoliko mjeseci, kako bi tamburaši, plivači, nogometaši i sveštenici novac izvučen iz džepa hrvatskih poreznih obaveznika dobili tačno uoči predsjedničkih izbora.

I to prema navodima, uoči izbora na kojima HDZ više ne može računati na jedinstveno podršku glasača u BiH, s obzirom da su u utrci sad i Bandić i Primorac. Ova odluka Vlade RH nije javno objavljena, iako je donesena prije mjesec dana.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...