Protukandidati protiv
0

Kosor traži odgodu izbora za predsjednika HDZ-a

FENA
Jadranka Kosor (Foto: Arhiv/AFP)
Jadranka Kosor (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor najavila je danas da će predložiti izmjene Statuta stranke kojima bi se izbor predsjednika HDZ-a odgodio do 1. jula i održao po načelu "jedan član jedan glas".

Kosor je na današnjem predstavljanju svog programa za vođenje HDZ-a u sljedećem razdoblju rekla da će taj prijedlog iznijeti Nacionalnom vijeću i Središnjem odboru stranke.

Ako bi se predsjednik HDZ-a na saboru 20. maja bio izabran po sada važećim pravilima, Kosor smatra da bi u stranci i dalje trajale tenzije i da bi se HDZ i dalje bavio sam sobom.

Dodala je da ne odustaje od svoje kandidature za novi mandat na čelu najjače oporbene stranke. Njeni protukandidati u borbi za čelnu fotelju HDZ-a brzo su reagirali, nazvavši ovakve pokušaje pučem.

"To je očajnički potez gubitnika, nakon što su gospođa Kosor i njen stožer uvidjeli da im ne prolazi izborni inžinjering. Očito je da će ljudi glasati po svojoj savjesti što gospođi Kosor očito nije po volji. Tim potezima pokušava ostati još par mjeseci na čelu stranke jer je njoj to jedino bitno", smatra Darko Milinović, jedan od kandidata za predsjednika HDZ-a.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Drago Prgomet izjavio je kako Jadranka Kosor pošto-poto želi ostati predsjednica HDZ-a, dok još jedan od kandidat Domagoj Ivan Milošević smatra kako je ovakav prijedlog krajnje neodgovoraa prema kandidatima i članstvu stranke.