Odgovara na optužbe
0

Kosor: Nisam izvršila puč u HDZ-u

FENA
Jadranka Kosor (Foto: Arhiv/AFP)
Jadranka Kosor (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednica hrvatskog HDZ-a i kandidatkinja za predsjednicu stranke Jadranka Kosor danas je na konferenciji za novinare u svom izbornom sjedištu opovrgnula da je predloženim izmjenama Statuta stranke, kojima bi se izbor predsjednika HDZ-a odgodio do 1. jula i održao po načelu "jedan član jedan glas", izvršila puč u stranci istaknuvši kako se radi o prijedlogu koji bi trebao ojačati demokratske procese u HDZ-u.

"Ne radi se o puču niti se radi o tome, kako su neki mediji pisali, da bih izmjenama Statuta željela vječno ostati na čelu HDZ-a. To su apsolutne besmislice, radi se o demokratskoj proceduri na koju kao predsjednica HDZ-a i članica stranke imam pravo", naglasila je Kosor dodavši kako će svako moći predlagati izmjenu Statuta. Izrazila je uvjerenje da će u tim promjenama biti postignut konsenzus oko ukidanja instituta počasnog predsjednika HDZ-a.

Kosor potpuno neprimjerenim smatra, kako je rekla, uvrede koje je doživjela nakon što je prošle sedmice predložila da se predsjednik stranke bira po načelu "jedan član - jedan glas" i ističe da će na tom prijedlogu insistirati. Smatra da su kolege koji su iz "sve snage i svim verbalnim oružjem koji imaju udarili" po njoj time pokazali "demokratsko lice". "Ne razumijem zašto se tako opiru mogućnosti da svaki član glasa za čelnu osobu HDZ-a. Sada je prilika i učinimo to", kazala je dodavši kako svojim prijedlogom nikoga nije uvrijedila niti omalovažila.