{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosor najavila kandidaturu za predsjednicu HDZ-a

F
4.1.2012. u 08:40
0
0
Kosor najavila kandidaturu za predsjednicu HDZ-a
0
Kosor najavila kandidaturu za predsjednicu HDZ-a
Jadranka Kosor (Foto: Athiv/AFP)
Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i donedavna premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor najavila je sinoć svoju kandidaturu na predstojećim stranačkim izborima koji će uskoro biti i službeno raspisani.
"Mislim da sam dosta toga napravila, da sam nosila ogroman i prestrašan teret i da sam sve izdržala. Kada je došla obavijest o tome da je HDZ pod istragom, izašla sam na konferenciju za novinare i rekla sam da smo dobili takvu obavijest i da je teško, ali da ćemo izdržati, ići na sud", kazala je Kosor u intervjuu na Z1 televiziji u emisiji "U vrtlogu politike" Mladenke Šarić.

"U tom trenutku je i taj teret bio isključivo na mojim leđima", dodala je.

Na upit voditeljice hoće li se kandidirati za predsjednicu HDZ-a na skorim stranačkim izborima, potvrdila je da bi to bilo logično.

Podsjetila je i dostignuća tokom dvoipogodišnjeg premijerskog mandata napominjući kako je njena Vlada djelovala od jula 2009., u vremenu najveće ekonomske krize i bez ikakve potpore te da su uveli brojne mjere za gospodarski oporavak, od smanjenja državnog proračuna do zabrane zapošljavanja i kupovanja automobila te uvođenja dodatnog racionalnog ponašanja, ali i sređivanja javnih poduzeća i borbe s korupcijom.

"Sigurna sam da smo radili najbolje što smo mogli i da smo postigli neke rezultate", kazala je požalivši se da su, unatoč tome, te mjere u javnosti bile "dočekivane na nož", poput uvođenja kriznog poreza iako su tako zaštitili one koji najteže žive i koji je ukinut čim su to dozvolile prilike.

Sadašnjoj vladajućoj Kukuriku koaliciji najviše pak zamjera što "svoj pravi program i prave namjere nisu izrekli tokom kampanje".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: