Slovenačko-hrvatski odnosi
0

Kosor flertuje sa Pahorom?

Sarajevo-x.com
Foto: Javno.hr
Foto: Javno.hr
Nakon što je preuzela čelno mjesto u hrvatskoj Vladi, javnost pomno prati rad i medijske istupe premijerke Jadranke Kosor. Medijima tako nije promakao ni neverbalni govor tijela hrvatske premijerke kada je u društvu njenog kolege iz Slovenije Boruta Paroha.

Premijerka prosto procvjeta i zablista, a njeni susreti sa Parohom prelaze okvire protokola, kaže za Javno.hr Ljiljana Buhač, stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju.

U poslovnom svijetu nema mjesta ljubljenju i dodirivanju, što nije rijetka pojava u suretima dvoje premijera. Buhač podsjeća da se Kosor slično ponašala sa svojim prethodnikom, Ivom Sanaderom, za kojeg je često govorila da je njen prijatelj.

Analizirajući zajedničke fotografije, Buhač ističe: "Izgledala je kao mlada koja je potpisala predbračni ugovor. Upotrebljavala je i dvosmislenu komunikaciju, poput onog da se između njih dogodio BUM. Svima je željela dati na znanje da su dobri - kaže Buhač.

S druge strane, slovenski premijer koji se iza sebe ima manekensku karijeru, ponaša se kao gentleman, te drži distancu.

Da Kosor otvoreno koketira sa Parohom pokazuju i tipično ženski znakovi kao što je namještanje i popravljanje odjeće, a njihova prisnost govori da 'ima neka tajna veza'.