Beograd
0

Košarkašu kovačeviću produljen pritvor

FENA
Nasilnom srbijanskom košarkašu Miladinu Kovačeviću, osumnjičenu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda svom američkom kolegi Bryanu Steinhaueru sa Sveučilišta Binghamton u SAD-u, Drugi općinski sud u Beogradu je na prijedlog istražnog suca produljio pritvor za još mjesec dana zbog opasnosti od bijega, rekla je u četvrtak glasnogovornica toga suda Marina Klarić-Živković.

Kazala je da očevidci tučnjave u sveučilišnom baru 4. svibnja ove godine, čije je saslušanje pred istražnim sucem planirano za 2. prosinca preko videoveze s Amerikom, još nisu odgovorili na sudski poziv za svjedočenje.

Kovačevićev odvjetnik Borivoje Borović najavio je žalbu na produljenje pritvora, s obzirom na to da je za Kovačevićem na zahtjev američkih vlasti raspisana Interpolova tjeralica, pa nema kamo pobjeći.

Kovačevića srbijansko državno odvjetništvo tereti, osim za nanošenja teških tjelesnih ozljeda Steinhaueru, i za poticanje na zlouporabu službenog položaja radi dobivanja nove srbijanske putovnice na osnovi koje je pobjegao iz SAD-a u Srbiju.

U svezi s tim slučajem 28. listopada ove godine uhićen je bivši srbijanski generalni konzul u New Yorku Slobodan Nenadović, ali je njemu nakon 16 dana ukinut pritvor.

Za Miladinom Kovačevićem raspisana je Interpolova crvena tjeralica.