{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kontić: Nisam sudjelovao u egzekucijama civila u Osijeku

F
7.1.2008. u 13:36
0
0
Kontić: Nisam sudjelovao u egzekucijama civila u Osijeku
0
Kontić: Nisam sudjelovao u egzekucijama civila u Osijeku
Petooptuženi na suđenju za ratne zločine nad osječkim Srbima, Dino Kontić, odbacio je iznoseći svoju obranu povezanost s bilo kakvim mučenjima ili egzekucijama civila, dok je za većinu svojih suoptuženika ustvrdio da ih gotovo ne poznaje.
"Nemam ništa s mučenjima i egzekucijama civila", rekao je Kontić, opovrgavajući tako navode tužiteljstva koje ga tereti za ubojstva civila na obali Drave. Optužnica u slučaju 'selotejp' ga, među ostalim, tereti da je bio jedan od trojice vojnika koji su mučili i pokušali ubiti Radoslava Ratkovića, civila koji je preživio i postao jedan od ključnih svjedoka optužbe.

Kontić se prisjetio da je i na ispitivanju kod istražnog suca tražio da ga Ratković dobro pogleda kako bi se otklonila svaka sumnja da je sudjelovao u njegovom odvođenju, mučenju i pokušaju ubojstva.

Pokušavajući opovrgnuti navode iz optužnice Kontić je kazao i da se suprotno tvrdnjama tužiteljstva na ispitivanju u policiji nije branio šutnjom već da je tvrdio kako nema veze s ničim što mu stavljaju na teret.

Kazao je i da za vrijeme rata uopće nije kontaktirao s Branimirom Glavašem te da ga je bolje upoznao tek u zatvorskom hodniku, nakon što je pritvoren tijekom sudske istrage.

Osim Zdravka Dragića koji mu je šogor, iz ratnih akcija sjeća se optuženih Ivice Krnjaka i Tihomira Valentića, dok Gordanu Getoš Magdić zna preko supruga. No, ne zna koja je bila njena uloga u tom vremenu.

Na dio Kontićevog iskaza prigovorio je prvooptuženi Glavaš, koji se na taj način prvi put uključio u današnju raspravu. Naime, do njegova jutrošnjeg pojavljivanja na sudu nije bilo poznato hoće li zbog pogoršanog zdravstvenog stanju izazvanog štrajkom glađu biti sposoban pratiti suđenje.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: