Oštre reakcije
79

Koncert Lepe Brene u Zagrebu razbjesnio hrvatske generale

SRNA/Klix.ba
Foto; Facebook
Foto; Facebook
Koncert Lepe Brene i jugonostalgija koja je bila prisutna tokom koncerata u zagrebačkoj "Areni" izazvali su hrvatske generale da se obrate javnosti i protestuju zbog njenih nastupa u Hrvatskoj.
Penzionisani generali Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk napali su Lepu Brenu, tvrdeći da je bila dio srpskih "paravojnih jedinica" i da je "reklamirala" jugoslavenska obilježja tokom koncerata koji su bili veoma posjećeni.

Brena je na početku koncerta spuštena na velikoj petokraki na binu, a pjesma "Jugoslovenka" izazvala je pravi delirij među dvadesetak hiljada prisutnih na oba koncerta.

"Za vrijeme koncerta vijorile su se jugoslavenske zastave sa zvijezdom petokrakom. Je li slučajno da se ovo vrijeđanje i sramoćenje odvija zagrebačkome adventu, kojim se volimo hvaliti pred cijelim svijetom, desetak dana prije Božića, sedam dana prije izbora za predsjednika Hrvatske", pitaju se hrvatski generali.

Oni traže da "državna tijela odrede mjere po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to narodnjačka srpska pjevačica ili pak najviši srpski funkcioneri, utvrditi jesu li učestvovali u agresiji na Hrvatsku i u kojem obliku".