Odnosi susjeda
18

Kolinda: Vučić me molio da ne spominjem velikosrpsku agresiju, molba mu nije uslišena

A. D.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poručila je kako osuđuje svako nasilje uvijek i svugdje no i dodala kako se "ne može svaki incident koji se dogodi između hrvatskih građana raznih nacionalnosti kvalificirati a priori kao etnički incident odnosno etnički motivirano nasilje".

"Neću dopustiti da se to radi u Hrvatskoj jer vrlo je neugodno i neodgovorno kad političari počnu komentirati i etiketirati te incidente zanemarujući ili stvarne činjenice koje su utvrđene službenom istragom ili uopće ne brinući o tim činjenicama. To je vrlo opasno jer to izaziva novu spiralu nasilja, netolerancije i izgreda. Takvu vrstu političke neodgovornosti neću dopustiti", rekla je Grabar Kitarović u intervju za Dnevnik HTV-a za incidente kod Knina.

Ona je prokomentirala i Vučićev razgovor s njom u četiri oka na temu "velisrpska agresija".

"Ono što moram istaknuti prije svega jest da je u diplomatskim odnosima i diplomatskoj korespondenciji vrlo, vrlo neprimjereno i nedopustivo prepričavati sadržaje razgovora u četiri oka. Time gubite vjerodostojnost. Međutim, kad je gospodin Vučić već to učinio onda ću i ja. Ne da je tražio od mene da ne spominjem velikosrpsku agresiju, već je to i molio. Kao što vidite molba mu nije uslišena. velikosrpska agresija jest zabilježena, nažalost, krvavim slovima u hrvatskoj povijesti. Ona je samo još jedan totalitarni režim i treba biti i tretiran kao takav. Ona je propala, ona je poražena. Međutim, isto tako svima onima koji i danas prijete Hrvatskoj želim vrlo jasno reći da nikada više niti jedan srbijanski tenk neće ući u Vukovar, neka se nitko time ne zavarava", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.