Nakon nepune godine
11

Kolinda smijenila Mirjanu Hrgu s dužnosti savjetnice predsjednice Hrvatske

A. B.
Mirjana Hrga i Kolinda Grabar-Kitarović: (Foto:Goran Kovacic/PIXSELL)
Mirjana Hrga i Kolinda Grabar-Kitarović: (Foto:Goran Kovacic/PIXSELL)
Trenutna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović razriješila je danas dužnosti Mirjanu Hrgu koja je bila njena savjetnica za strateške politike, odnose sa Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske.
Kako piše Jutarnji.hr, bivša novinarka Mirjana Hrga postala je savjetnica na Pantovčaku 16. januara 2019. godine, a bila je javna tajna i to da se sa predsjednicom razišla još tokom ljeta, međutim, odluka da ode sa Pantovčaka je bila odgođena dok se ne završi kampanja i ne prođu izbori.

Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, doznajemo, razriješila je u srijedu dužnosti Mirjanu Hrgu, savjetnicu za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske.

S obzirom na to da je Hrga razriješena dužnosti osam dana prije nego je napunila godinu mandata kao savjetnica Grabar-Kitarović nema pravo kao državni dužnosnik na privilegiju šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće. Trenutno ima pravo zatražiti punu plaću tri mjeseca i dodatno isto toliko mjeseci primati pola iznosa sve do početka ostvarivanja plaće po drugoj osnovi.

"To je bio dogovor između mene i predsjednice, kada završe izbori da ja odlazim i za mene je to završena priča", poručila je Hrga za Jutarnji.