Nakon gafa
249

Kolinda pozvala birače da na izborima ipak zaokruže broj 2: Krivo su mi rekli

A. D.
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Nakon što je jutros svoje birače pozvala da na glasačkom listiću 5. januara zaokruže broj 1. na kojem je ime Zorana Milanovića, njenog protukandidata, aktuelna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas se u poslijepodnevnim satima ispravila.
Naglasila je tokom predizbornog skupa u Splitu biračima da na listiću, ipak, zaokruže broj 2, a ne broj 1 kako su joj jutros, dodaje ona, krivo rekli.

"Ja ne dijelim birače na moje i tuđe, vi ste svi moji, Hrvatska je za sve, nema birača jednog ili drugog kandidata, nema birača ljevice, desnice, konzervativnih ili liberalnih. Kada je Hrvatska u pitanju, svi se moramo okupiti i ujediniti i raditi zajedno i ja sam bila i ostat ću predsjednica svih državljana Hrvatske ma gdje živjeli Okupimo se kao što smo se okupili kada je bilo najteže, 90′ i 91′, okupimo se oko hrvatskih vrijednosti, za domoljube, za jaku i bolju Hrvatsku, za porodicu", rekla je Grabar-Kitarović, prenosi Dalmacija danas.

Inače, ovi listići su već odštampani, a aktuelna hrvatska predsjednica očigledno nije znala razliku, odnosno nije se na vrijeme informisala.