Regija
21

Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska je pokazala da želi promjene

Anadolija
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Slavlje u izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović počelo je odmah nakon objave prvih preliminarnih nepotpunih i nepotvrđenih rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj u kojem je kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice sa osvojenih 37,17 posto glasova, zajedno sa Ivom Josipovićem, kandidatom Socijaldemokratske partije koji je osvojio 38,50 posto glasova, osvojila najviše glasova, koji im omogućuju prolazak u drugi krug izbora.

"Hrvatska je pokazala da želi promjene i da želi zaokret", kazala je Grabar-Kitarović, što je popraćeno skandiranjem "Hrvatska, Hrvatska..." nekoliko stotina njenih pristalica u izbornom stožeru. 

Zahvalila je svim građanima Hrvatske koji su unatoč lošem vremenu u nedjelju u cijeloj Hrvatskoj izašli na birališta. 

"Naši su građani velikom većinom glasali za promjene i zaokret. Želimo vlast koja će biti hrabra, odlučna i domoljubna, koja vjeruje u narod i državu i koja će nas voditi naprijed, a ne u propast", kazala je Grabar-Kitarović.

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell

Zahvalivši svim protukandidatima, naročito je čestitala protukandidatima Sinčiću i Kujundžiću, jer su, kako je kazala, "pokazali da žele drugačiju i bolju Hrvatsku". 

"Puno je posla pred nama, jer moramo donijeti stvarne promjene u Hrvatsku. Nikome nećemo dozvoliti da kaže da Hrvatska neće biti bogata. To će biti jedna od najprosperitetnijih država zato što to želimo, možemo i hoćemo", kazala je Grabar-Kitarović i dodala da Hrvatska ima sve predvujete za prosperitet, ali joj je potrebno "novo, odlučnije rukovodstvo". 

Obratila se i biračima protukandidata Ive Josipovića i ostalih, poručivši im: "I vas trebamo."

Podsjetila je na brojne probleme s kojima su suočeni građani Hrvatske i poručila kako se "u Hrvatskoj mora vratiti život dostojan čovjeka". Kazala je kako vjeruje da će, prije svih, hrvatski poduzetnik, seljak, ribar, poljoprivrednik... zemlju izvesti iz krize, dodavši kako će se istovremeno boriti i za strane investicije, ali i za povećanje hrvatskog izvoza. 

Aktuelnoj Vladi Zorana Milanovića, poručila je: "Ako se ne uhvatite posla, promijenit ćemo sve to, jer Hrvatska zaslužuje bolje", prenosi Anadolu Agency.