{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolegij Skupštine Srbije izrazio žaljenje zbog žrtava u Srebrenici

F
11.7.2013. u 11:50
8
77
Kolegij Skupštine Srbije izrazio žaljenje zbog žrtava u Srebrenici
8
Kolegij Skupštine Srbije izrazio žaljenje zbog žrtava u Srebrenici
Narodna skupština Srbije izražava duboki pijetet prema nevinim žrtvama bošnjačke nacionalnosti i saosjećanje njihovim porodicama povodom godišnjice s njihovog stradanja u Srebrenici, saopćeno je danas iz Skupštine Srbije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U saopćenju skupštinskog kolegija ističe se kako "Narodna skupština također, na istovjetan način, izražava svoje žaljenje i saučešće porodicama nevinih civilnih žrtava srpske nacionalnosti u sukobima u Bosni i Hercegovini".

Naglašava se i da će "Srbija i njen parlament uvijek biti opredijeljeni da čuvaju sjećanje na žrtve surovih oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina prošlog stoljeća".

Skupština Srbije, navodi se dalje u saopćenju, "izražava nadu da će svi narodi u BiH, kao i u drugim državama bivše Jugoslavije, nastaviti proces pomirenja i jačanja uvjeta za zajednički život zasnovan na ravnopravnosti naroda i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, da učinjeni zločini više nikada ne bi bili ponovljeni".

"Na taj način moguće je okrenuti se budućnosti, miru i prosperitetu u čitavoj regiji", navodi se u saopćenju i ističe da je tekst saopćenja usvojen većinom glasova Kolegija Narodne skupštine Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: