HAK
15

Kolaps na hrvatskim putevima: Kolona vozila ka Splitu duga 25 kilometara

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
U toku je dosad najudarniji turistički vikend, a to znači da su na putevima širom Hrvatske zavladale velike gužve. Kako piše Jutarnji, saobraćaj je "na ivici kolapsa"

Prema izveštaju Hrvatskog autokluba zbog udesa za saobraćaj je zatvoren autoput A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smeru Zagreba. Obilazak je lokalnim putevima.

Uklonjena su vozila iz saobraćajne nesreće na 231. km autoputa A1, ali između čvorova Gornja Ploča i Maslenica u smeru Splita zbog velike gustine saobraćaja vozi se otežano, u koloni od oko 25 km.

Vozačima se savjetuje da za izlazak s autputa u smjeru Splita koriste čvor Gospić. U smjeru unutrašnjosti vozi se nesmetano, javlja HAK na svojim službenim stranicama.

Vozi se u kolonama, izuzetno otežano i uz zastoje na sljedećim saobraćajnicama: Na autoputu A1 vrlo je gust saobraćaj, vozi se usporeno, u koloni u pokretu na dionici između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smeru Splita, a saobraćaj je dodatno usporen zbog vozila u kvaru na 18. km u smjeru Karlovca te kod tunela Ledenik, na dionci između čvorova Sveti Rok i Maslenica zbog autobusa u kvaru.

Na autputu A3,na zagrebačkoj obilaznici od čvora Buzin u smeru čvora Lučko kolona je duga oko 14 km, a iz smjera Jankomira oko četiri km.

Na autoputu A4 Goričan-Zagreb, pred NP Sveta Helena u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1,5 km.

Vrlo je gust saobraćaj na svim važnijim putnim pravcima u smjeru mora, naročito na autoputu A1 (vozi se u kolonama uz zastoje između Zagreba i Bosiljeva te čvorova Gornja Ploča i Maslenica), a gust je saobraćaj i na autoputevima: A3 Bregana-Lipovac u smeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu u oba smjera, na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom na ulazu u RH te sa Srbijom na izlazu.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, ali pojačan je promet uz povremena čekanja na ukrcaj u pojedinim trajaktnim pristaništima (osobito prema Rabu, Cresu i Pagu) te u luci Split.