Je li riješena misterija nestanka?
86

Kod Karlovca pronađene ljudske kosti, neslužbeno se povezuju s Antonijom Bilić

Klix.ba
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Na smetljištu kamionskog parkirališta u selu Fulaje na državnoj cesti Duga Resa-Josipdol-Senj večeras je hrvatska policija pronašla fragmente ljudskih kostiju. Hrvatski mediji pišu da postoji mogućnost da se radi o ostacima Antonije Bilić za čije je ubistvo Dragan Paravinja prije 38 dana osuđen na 40 godina zatvora.

Na mjestu događaja odmah se počeo vršiti jedan od najopsežnijih uviđaja ikada na širem području Karlovca, a pristup je strogo zabranjen. Angažirano je dvadesetak osoba, policajaca, te vatrogasaca koji reflektorima osvjetljavaju teren, kao forenzičara koji u zaštitnim odijelima i s maskama na licu istražuju teren. Mladen Krajačić, zamjenik županijske državne tužiteljice iz Karlovca potvrdio je da su pronađeni fragmenti ljudskih kostiju.

"Za sada ne mogu reći radi li se o ostacima muške ili ženske osobe. Također mogu potvrditi da se radi o kosturu, koji je pronađen pet do deset metara od parkirališta uz cestu. Ostaci nisu bili zakopani, već su pronađeni na površini. Uskoro ćemo ih prebaciti u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb, gdje će se DNA analizom utvrditi identitet osobe", kazao je Krajačić za Slobodnu Dalmaciju.

Niko nije isključio mogućnost da se radi o posmrtnim ostacima Antonije Bilić, ali niko to ne može ni potvrditi.

Mjestom se proširila vijest da se radi o ženskom tijelu, jer je navodno jedan seljanin tamo ugledao žensku lobanju. Mjesto se nalazi oko 200 metara od Miljanice, vijadukta autoceste A1 koji tu presjeca državnu cestu.

Također, Miljanica je tek nekoliko kilometara udaljena od odmorišta Modruš odmah prije tunela Mala Kapela, gdje je 7. juna prošle godine tačno u 15.40 sati posljednji puta lociran signal mobitela nestale Antonije Bilić.

Sedam dana kasnije novinar je razgovarao s dvije osobe, konobaricom u tamošnjem kafiću i prodavačicom sira na parkiralištu, koje su svjedočile da je Paravinja bio tamo u to vrijeme.

Kompletno ovo područje bilo je ranije detaljno pretraživano, no potraga se uglavnom vršila uz autocestu A1.

Od nestanka Antonije Bilić prošlo je 17 mjeseci. Posljednji put je viđena 7. juna kako ulazi u kamion Dragana Paravinje.