Ima velike planove
10

Ko je Mislav Kolakušić, najveće hrvatsko iznenađenje na evropskim izborima

Klix.ba
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Nositelj Nezavisne liste na izborima za Evropski parlament Mislav Kolakušić u subotu je poručio kako bi se politikom trebali prestati baviti svi koji na tim izborima ne osvoje barem jedan mandat te potvrdio kako će se kandidirati i na izborima za predsjednika Republike Hrvatske.
Već u nedjelju je postao najveće iznenađenje izbora za Evropski parlament. Osvojio je jedan mandat te ulazi u Europski parlament, zajedno s po četiri zastupnika iz HDZ-a i SDP-a te po jednim zastupnikom s liste Hrvatskih suverenista, Živog zida i Amsterdamske koalicije.

"Niko u Hrvatskoj ko se kandiduje na izborima za Evropski parlament, a ne dobije povjerenje građana tako da osvoji barem jedan mandat, nema nikakvo moralno pravo nastaviti se baviti politikom, samo smeta novim opcijama koje u budućnosti mogu stvoriti promjene. Ako mi ne osvojimo ni jedan mandat, što je po meni nemoguće, sigurno se neću nastaviti baviti politikom", obećao je Kolakušić na konferenciji za novinare na splitskoj Rivi, piše Index.hr.

"Prvo postajem europarlamentarac, a onda ću se kandidirati za predsjednika i pobijediti", poručio je. Objasnio je kako su za njega izbori za Evropski parlament dio cjelokupnog projekta skupa s predsjedničkim i parlamentarnim izborima na kojima njegova lista, kako je rekao, ide na pobjedu.

Kolakušić, koji je prema predizbornim anketama osvajao oko 4 do 5 posto glasova, sam je tvrdio kako će osvojiti puno više te da njegova istraživanja pokazuju kako bi mogao imati preko osam posto, što je gotovo i dostigao. Prema neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva u ponedjeljak u 4.30 ujutro, za Kolakušićevu listu glasalo je 84.764 ljudi, odnosno osvojio je 7,89 posto glasova.

Kolakušić je rođen 1969. godine u Zagrebu gdje se i školovao. Pravni fakultet završio je 1997. godine te je radio na Trgovačkom, Općinskom, Županijskom i Upravnom sudu dok 2011. godine nije postao sudac Trgovačkog suda.