Regija
0

Knjiga "Život s Papom" i u hrvatskom izdanju

FENA
Svjetski religiozni bestseler "Život s Papom", knjiga sjećanja kardinala Stanislawa Dziwisza, u nakladi splitskog Verbuma, bit će u prodaji u hrvatskom izdanju od početka iduće sedmice, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA).

Kardinal Stanislaw Dziwisz bio je dugogodišnji tajnik pape Ivana Pavla II.

U knjizi poljski kardinal Dziwisz po prvi put objavljuje svoja intimna sjećanja, dajuæi iscrpnu i dirljivu ispovijest čovjeka koji je zasigurno najbolje poznavao Karola Wojtylu jer je u njegovoj blizini boravio gotovo četrdeset godina.

Otvoreno progovarajući u razgovoru s novinarom Gianom Francom Svidercoschijem nekadašnji Papin osobni tajnik nanovo prolazi kroz značajne etape života Karola Wojtyle i iznosi do sada nepoznate pojedinosti o konklavama i izboru za Papu godine 1978., o potpori poljskom pokretu Solidarnost i padu komunizma, o atentatu na papu Ivana Pavla II. 1981. godine, te o njegovu susretu s turskim atentatorom Alijem Agcom itd.

Knjiga donosi i mnoštvo neobjavljenih pojedinosti o životu Ivana Pavla II., o njegovim nadama, brigama i promišljanjima, predstavljajući jedinstveno svjedočanstvo, neophodno za potpuno razumijevanje izvanredne osobe Ivana Pavla II. i dubokog značenja duhovnog naslijeđa koje je ostavio.

Izdanja knjige kardinala Stanislawa Dziwisza "Život s Papom" na drugim jezicima postigla su rekordne naklade, a hrvatsko izdanje u nakladi Verbuma bit će u prodaji od utorka, 26. veljače.