Sud u Zagrebu
0

Knežević optužio premijera Crne Gore za ubistvo Pukanića

SRNA
Crnogorski biznismen Ratko Knežević direktno je optužio Stanka Subotića Caneta i crnogorskog premijera Milu Đukanovića za ubistvo suvlasnika lista "Nacional" Ive Pukanića i njegovog kolege Nike Franjića.

Hrvatski mediji su javili da je Knežević juče na zagrebačkom Županijskom sudu kao svjedok dao iskaz u kojem je za ubistvo Pukanića i Franjića direktno optužio Subotića i Đukanovića, koje je opisao kao šefove "duvanske hobotnice" na Balkanu.

Knežević je u četvrtak u Zagrebu dao iskaz predstavnicima srbijanskog tužitilaštva u istrazi koja se u Beogradu vodi protiv grupe Stanka Subotića zbog krijumčarenja cigareta.

Knežević je identične optužbe iznio tokom ljeta u seriji intervjua srbijanskim i crnogorskim medijima, u kojima je naveo da je za Pukanićevo ubistvo odgovoran duvanski kartel, iza kojeg stoji premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Kao organizatora atentata na Pukanića, ali i šverca cigareta, Knežević je optužio Stanka Subotića.

Hrvatski mediji pišu da će hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) podići optužnicu za ubistvo Pukanića i Franjića najkasnije do kraja naredne sedmice, dok će, istovremeno, srbijansko tužilaštvo podnijeti optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Bojana Gudurića.

Prijedlog tužilaštva je da se Guduriću sudi u odsustvu, s obzirom da se raspolaže informacijama da je pobjegao iz Srbije, pišu hrvatski mediji.