Haos u Hrvatskoj
0

Kiša aktivirala klizišta u Zagrebu i oborila nekoliko stabala

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Obilna kiša koja pada na području Zagreba pokrenula je klizišta i oborila više stabala u gradu, a zbog klizišta saobraćaj se u Aleji Bolonje odvija jednom trakom naizmjenično.

U Aleji Bolonje jutros u 9.26 sati na put je palo nekoliko stabala, nakon čega se aktiviralo klizište i na asfalt se obrušilo oko pet kubika zemlje. Jedno stablo se srušilo i tom prilikom oštećeno je pet vozila.

Na ulazu u Park Maksimir srušio se ogromni hrast star više od 200 godina. U ovoj nezgodi niko nije povrijeđen, iako je hrast pao u blizini autobuske stanice, na pješačku stazu.

Na Radićevom šetalištu i dalje postoji opasnost da hrastovo stablo koje je pomjerilo klizište padne na porodičnu kuću, zbog čega je evakuisano 11 osoba.

Kod Brezovice je prelijevanjem obližnjeg jezera ugroženo nekoliko kuća, a na teren su pozvani pripadnici Hrvatskih voda da vrećama sa pijeskom osiguraju ta područja.

Zbog poplava je zatvoreno više puteva, a vozači se upozoravaju da su kolovozi uglavnom mokri i da je moguće da na pojedinim mjestima vode ima i na kolovozu.