Kilometri vozila
4

Kilometarske kolone na ulazu iz Makedonije u Grčku, na granici se čeka satima

Klix.ba
Kilometarske kolone zabilježene su danas na makedonsko-grčkoj granici.

Produženi blagdanski vikend i početak ljetne sezone mnogi su iskoristili za put, a najveća frekvencija vozila zabilježena je na prelazu Bogorodica, izvještavaju makedonski mediji.

Nervoza među putnicima, pretežno makedonskim i srpskim državljanima, sve je veća jer se čeka i po tri sata na prelazak granice.

"Već tri sata stojimo na istom mjestu. Kažu da je problem sa grčke strane. Ovo je nehumano. Mnogo je male djece, beba sa roditeljima koje su u automobilima. Pogledajte na šta ovo liči, a kažu da je i iza nas ogromna kolona. Mislim da se nešto mora uraditi po ovom pitanju", kazao je turista iz Srbije.

Ministarstvo unutrašnji poslova Grčke objavilo je da je danas do 14 sati granicu prešlo više od 10.000 ljudi. Granične službe obje države kažu da rade punim kapacitetom, ali da je prevelik priliv ljudi i vozila.

U Đevđeliji je danas u 13 sati izmjereno 35 stepeni celzija.

Pojedini putnici su zbog dugog čekanja izgubili strpljenje, pa je na granici došlo i do incidenata, prenose makedonski mediji. Republika.mk objavila je fotografiju muškarca koji nasrće na putnike koji se nalaze u jedom od automobila u koloni.