{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KFOR otvorio granični prelaz Jarinje

S
1.10.2011. u 12:14
0
5
KFOR otvorio granični prelaz Jarinje
0
KFOR otvorio granični prelaz Jarinje
Foto: Reuters
Vojnici KFOR-a su oko 10 sati otvorili granični prelaz Jarinje za vozila, pješake i vozila sa nekomercijalnom robom.
Radio-televizija Srbije javlja da, međutim, dalji prolaz prema Leposaviću, Lešku i Kosovskoj Mitrovici onemogućava barikada koju su Srbi postavili na 200 metara od nove granice baze međunarodnih snaga.

Noć na Jarinju je protekla mirno, a vojnici KFOR-a su jutros radili na daljem osiguravanju juče proširene sigurnosne zone. Pripadnici njemačkog kontigenta su, poslije proširivanja dijela baze Kfora u pravcu ka Leposaviću, postavljali džakove pijeska pored juče razvučene žice.

Srbi iz Leposavića su, ispod novorazvučene žice, postavili novu barikadu i nastavili miran protest, uprkos jučerašnjoj najavi kosovskog ministra policije Bajrama Redžepija da će sve blokade na sjeveru Kosova biti uklonjene.

Mještani su nasuli velike količine šljunka i zemlje nekoliko stotina metara dalje od barikade koju je KFOR preuzeo, a koja je bila podignuta 27. septembra nakon tadašnje akcije preuzimanja barikade.

U blizini graničnog prelaza Jarinje kretanje mještana je otežano i oni ne mogu svojim vozilima da izađu iz sela, a pješice mogu da se kreću samo uz dozvolu vojnika.

Vojnici međunarodnih snaga i danas će kontrolisati voz na relaciji Kraljevo - Zvečan, koji je predstavlja jedinu vezu sa sjeverom Kosova, pošto se saobraćaj odvija otežano sporednim putevima. Kontrolu tog voza KFOR vrši već nekoliko dana za redom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: