{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KFOR otvorio granični prelaz Jarinje

S
1.10.2011. u 12:14
0
5
KFOR otvorio granični prelaz Jarinje
0
KFOR otvorio granični prelaz Jarinje
Foto: Reuters
Vojnici KFOR-a su oko 10 sati otvorili granični prelaz Jarinje za vozila, pješake i vozila sa nekomercijalnom robom.
Radio-televizija Srbije javlja da, međutim, dalji prolaz prema Leposaviću, Lešku i Kosovskoj Mitrovici onemogućava barikada koju su Srbi postavili na 200 metara od nove granice baze međunarodnih snaga.

Noć na Jarinju je protekla mirno, a vojnici KFOR-a su jutros radili na daljem osiguravanju juče proširene sigurnosne zone. Pripadnici njemačkog kontigenta su, poslije proširivanja dijela baze Kfora u pravcu ka Leposaviću, postavljali džakove pijeska pored juče razvučene žice.

Srbi iz Leposavića su, ispod novorazvučene žice, postavili novu barikadu i nastavili miran protest, uprkos jučerašnjoj najavi kosovskog ministra policije Bajrama Redžepija da će sve blokade na sjeveru Kosova biti uklonjene.

Mještani su nasuli velike količine šljunka i zemlje nekoliko stotina metara dalje od barikade koju je KFOR preuzeo, a koja je bila podignuta 27. septembra nakon tadašnje akcije preuzimanja barikade.

U blizini graničnog prelaza Jarinje kretanje mještana je otežano i oni ne mogu svojim vozilima da izađu iz sela, a pješice mogu da se kreću samo uz dozvolu vojnika.

Vojnici međunarodnih snaga i danas će kontrolisati voz na relaciji Kraljevo - Zvečan, koji je predstavlja jedinu vezu sa sjeverom Kosova, pošto se saobraćaj odvija otežano sporednim putevima. Kontrolu tog voza KFOR vrši već nekoliko dana za redom.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: