Kosovo
1

KFOR blokirao alternativni put kod Jarinja

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici poljskog kontigenta Kfora blokirali su alternativni putni pravac ka Kosovu, od Raške preko Tresave, i zabranili kretanje kamionima sa komercijalnom robom nosivosti veće od tri tone, dok se putnički saobraćaj i dalje odvija.

Televizija "Most" iz Zvečana objavila je večeras da su rukovodioci opština Leposavić i Kosovska Mitrovica tokom današnjeg razgovora sa oficirom KFOR-a, švicarskim pukovnikom Adolfom Konradom tražili objašnjenje za blokadu puta.

Član Opštinskog vijeća Leposavića Bojan Jakovljević ocijenio je da se KFOR blokadom alternativnog puta direktno stavio na stranu Prištine, javili su mediji u Srbiji.

"Zahtijevali smo da dozvole nesmetano kretanje kamiona kojima se prevozi roba za trgovinske radnje na sjeveru, gdje već vlada nestašica", rekao je Jakovljević.

On je dodao da Srbi ne mogu da se pomire sa zatvaranjem alternativnih puteva, kao i da to bude sredstvo koje treba da omogući da albanska carina zaživi na graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak, između Kosova i centralne Srbije.

Jakovljević je podsjetio i na referendumsku volju građana da ne prihvataju kosovske institucije.

Konrad nije dao izjavu za Televiziju "Most", a rukovodstvo Leposavića, kako je objavila ta medijska kuća, smatra da je postavljanje kontrolnih punktova na Tresavi i još nekim alternativnim pravcima na sjeveru pokrajine odgovor na blokadu koju su krajem prošle sedmice Srbi postavili u međuzoni između Jarinja i Rudnice u mjestu Šarpelj na ibarskoj magistrali.