{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Bozanić uputio božićnu čestitku

F
FENA
24.12.2008. u 23:41
0
0
Kardinal Bozanić uputio božićnu čestitku
0
Kardinal Bozanić uputio božićnu čestitku
Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić večeras je gledateljima i slušateljima u Hrvatskoj i inozemstvu putem televizije i radija zaželio čestit Božić.
"Sve vas pozdravljam u ovoj svetoj noći u kojoj radost zbog Isusova rođenja ne prestaje tinjati ni u ovom našem prvom desetljeću trećeg tisućljeća. Badnja večer drukčija je od svih drugih večeri u godini. To svi osjećamo. Nisu li svjetla, boje i zvukovi drukčiji? Ne mirišu li naše kuće drukčije? Ne znači li nam ljudska blizina večeras mnogo više? Čovjek to naprosto vidi, čuje i osjeća!", kazao je kardinal Bozanić na početku tradicionalne božićne poruke koju su prenijeli elektronički mediji.

Po njegovim riječima u božićnoj noći, nakon dugih lutanja i skrivanja čovjek napokon može otkloniti strah, može skupiti snagu i vratiti se tamo gdje se osjeća sigurnim, vratiti se Bogu koji nam poručuje: "Ja sam s vama."

"Božićna je noć pravo vrijeme za čovjekovo opredjeljenje za Boga - jer Bog se u njoj opredijelio za čovjeka", rekao je Bozanić.

Kako je napomenuo, na sve zlo koje čovjeku prijeti - laži, obmane, podvale, nevjere, strahote, svađe - zvalo se ono kriza bilo koje vrste, čovjek se suprotstavlja Božjom blizinom i govori: ne bojim se, jer Bog je sa mnom!

"Bog je s nama! Neka se čuje i kod svih vas koji na Badnju večer patite zbog bolesti tijela ili duše. Neka dopre i do vas umornih i opterećenih zbog silnih briga što ih donosi život, posao, stresovi, neizvjesnost, neimaština, jer Bog će vas odmoriti", rekao je.

Bog je s nama! - neka se zaori večeras u ovome društvu hrvatskome, kojemu Božje blizine treba, kako je napomenuo, kao plućima zraka.

"Samo On može dati snagu u borbi za istinu i pravednost, za izgradnju mira, zajedništva i solidarnosti. Ljudi ove prekrasne zemlje Hrvatske vape za mirom, nadom, utjehom, kako bi se mogli izdići iznad raznih pritisaka kojima su izloženi. U vlastitoj domovini osjećamo potrebu više stati uz djecu, obitelji, malene i starije te im pružiti zaštitu", rekao je kardinal.

Poručio je da dopustimo i mi Isusu da praznine našega života ispuni pravim smislom, da hladnoću našega srca ugrije toplinom svoje ljubavi, a našu osamljenost obogati svojom prisutnošću.

Na kraju svima u vjeri i ljudima dobre volje zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zaželio je čestit Božić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: