Regija
1

Karamarko prijeti izbacivanjem Petrova iz Vlade Hrvatske

Klix.ba
Tomislav Karamarko (Foto: EPA)
Tomislav Karamarko (Foto: EPA)
Nakon što je Božo Petrov zatražio da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odstupi s mjesta potpredsjednika Vlade, Karamarko je krenuo u protunapad i poručio: ova Vlada ide dalje, ali bez Bože Petrova.

"Vlada je izglasala povjerenje prvom potpredsjedniku iako su ministri Mosta bili protiv. Čudi me da je Božo Petrov rekao da će čekati odluku Povjerenstva pa je naglo promijenio svoj stav. Apeliram da bi trebali preispitali svoju odluku do glasanja u Saboru", izjavio je potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković, prenosi Index.hr.

Smatra da je odluka ishitrena i uperena prema rušenju Vlade. Vjeruje da je moguće pomiriti tenzije jer je u politici, kako je rekao, sve moguće.

"Nije vrijeme da jedni drugima podmećemo. Kolege u Mostu su pokazali da su zreli i mogu politički promišljati", zaključio je Butković.

Josip Bilaver je ocijenio da je Most zanimljiva grupa ljudi koja je dobila povjerenje određenog broja birača. Uvjerio se, kaže, da su u Mostu sposobni pojedinci te vjeruje da će prevladati razum. No, problem je po njegovu mišljenju u tome što postoje pojedinci kojima su puna usta reformi, a zapravo je lični interes iznad nacionalnih interesa.

"Problem je što oni često nemaju jedinstven stav, što je posljedica toga što imaju na čelu gospodina Petrova koji nekoliko puta dnevno mijenja svoje mišljenje", objasnio je.

I Butković i Bilaver uvjereni su da će Tomislav Karamarko dobiti povjerenje u Saboru. O drugim scenarijima nisu razmišljali, ali neke stvari se trebaju definirati i postaviti drukčije, kažu, zbog nastavka reforma.

Oleg Butković smatra da će se glasanje u Saboru dogoditi i prije 18. juna, kada je zakonski rok.