|

Karamarko: Najbolje da iz Vlade Hrvatske odemo premijer Orešković, Petrov i ja

Karamarko: Najbolje da iz Vlade Hrvatske odemo premijer Orešković, Petrov i ja
3
F
FENA
8.6.2016. u 19:39
16
komentara
3

dijeljenja
Karamarko: Najbolje da iz Vlade Hrvatske odemo premijer Orešković, Petrov i ja Tomislav Karamarko (Foto :EPA)
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u srijedu novinarima kako je odluka o opozivu premijera Hrvatske Tihomira Oreškovića bila odluka koja je trebala izazvati šok u javnosti, te naglasio da je spreman otići, ali da s njim trebaju otići i Orešković i Božo Petrov, a HDZ bi u tom slučaju trebao dati novog mandatara.
"Bilo bi dobro da odemo Orešković i Petrov i ja. HDZ će dati mandatara. Mi ćemo sve napraviti da što prije izađemo iz problema. Bilo bi najbolje da se vrh vlade osvježi i da se krene novim korakom", rekao je predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko novinarima o ispred centrale HDZ-a, javila je Hina.

Procesi oko preslagivanja i zahtjev za opoziv, kaže, idu dobro. To je sve u toku, javnost zanima, a i mi smo zainteresirani da što prije izađemo iz ove krize, dodao je.

Vezano za pismo HDZ-ovih europarlamentaraca u kojem se protive opozivu premijera, komentirao je da svi imaju pravo na svoje mišljenje.

"Ali čini mi se da nemaju uvid u detalje. Lično podržavam takav izričaj, ali trebaju se poštovati odluke Predsjedništva HDZ-a. To najbolje znamo mi koji svake minute nešto radimo", naglasio je Karamarko.

Na upit je li moguće da odustane od zahtjeva za opozivom premijera, naglasio je kako je HDZ zahtijevao taj opoziv da izazove šok i da kaže - dosta je ovakvog rada i odnosa.

"Jučer sam rekao da pozivam sve usijane glave da se ohlade. Moramo raditi. Privredni trendovi su dobri, sve nam ide u prilog osim tih odnosa koji definitivno nisu dobri", kazao je predsjednik HDZ-a Karamarko.

Na upit kakve su opcije rekao je da će HDZ napraviti sve da se što prije izađe iz problema.

"Mi ćemo sve napraviti da što prije izađemo iz problema. Bilo bi najbolje da i premijer i Petrov i ja odemo, da se vrh vlade osvježi i da se krene novim korakom", rekao je.

Što se tiče mandatara, rekao je: "Mislim da stranka koja ima najviše mandata u Saboru ima pravo dati premijera".

"Nisam šiljio na pregovorima kada je bilo pitanje mandatara, to ni sada neću raditi. Stranka nije sama sebi svrha, interesi ove države su takvi da su važniji od pojedinačnih interesa", dodao je Karamarko.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...