Advokat Svetozar Vujačić
0

Karadžić prodat za šest miliona dolara?

Sarajevo-x.com
Haškog optuženika Radovana Karadžića, koji se skrivao u Beogradu pod lažnim imenom dr.Dragan Dabić, izdao je jedan od njegovih najbližih saradnika. Radi se o čovjeku iz Crne Gore koji je organima bezbjednosti te države za veliku novčanu nagradu ispričao gdje se Karadžić krije, piše srbijanski list Alo.

Ovo je otkrio Karadžićev advokat Svetozar Vujačić, a ovakvu verziju hapšenja priznao je i ministar unutrašnjih poslova u vladi Crne Gore Ivan Brajović, navodi list.

"Kao advokat Radovana Karadžića mogu da kažem da je čovjek koji je znao gdje je on dao informaciju MUP-u Crne Gore. Neka mu služi na čast to što je uradio, a znamo da je to učinio za velike pare. To je posljednji čovek za koga smo mislili da će da izda. Nadam se da će ga Bog vrlo brzo kazniti zato što je to uradio", izjavio je Vujačić za Alo.

Ime čoveka koji je izdao Karadžića za sada zna samo nekoliko ljudi iz njegovog najbližeg okruženja, ali će, kako kaže Vujačić, ono "jednoga dana biti svima objavljeno".

Kolika je novčana nagrada isplaćena za Karadžićevu glavu, Vujačić nije mogao reći ali moguće je da se radi o šest miliona dolara, piše ovaj list.

Naime, američka administracija je za onoga ko bi pružio informacije koje bi dovele do hapšenja Radovana Karadžića ponudila pet miliona dolara. Vlada Srbije takođe je svojevremeno raspisala nagrade za hapšenje haških bjegunaca, a najbolje su kotirali Karadžić i general Ratko Mladić, čija su glave procijenjene na po milion eura.

Da je crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost dojavila kolegama u Srbiji gdje se skriva Radovan Karadžić, koji je promijenio identitet i postao bioenergičar i iscjelitelj Dragan Dabić, indirektno je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović u emisiji „"Živa istina" na TV "In", koji je rekao da je ta stvar "državna tajna". Međutim, u srbijanskoj BIA-i su to demantirali:

"Informaciju o tome gdje se skriva haški optuženik nismo dobili od Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore",rečeno je za "Alo" u kabinetu direktora BIA.