Regija
2

Kandidat za gradonačelnika sjeverne Mitrovice sumnja u namještanje rezultata izbora

FENA
Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je danas da ne prihvata rezultate ponovljenih izbora na tri birališta u tom gradu zbog sumnje da je bilo mahinacija glasačkim materijalom za koje je Pantić optužio OESS.

Navodeći da još nije odlučio hoće li sudjelovati u drugom krugu izbora, Pantić je za TV B92 rekao da "članovi biračkih odbora nisu bili u kontaktu s glasačkim materijalom od sinoć u 19.30, kada ga je preuzeo OESS, do ponoći, kada je počelo brojanje glasačkih listića".

Prema njegovim riječima, na jednom od birališta petina glasačkih listića je poništena, a "Srpska" sumnja da se radi o listićima koji pripadaju njihovoj listi.

Pantić, također, smatra kako OESS i međunarodna zajednica vještački smanjuju razliku između kandidata Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i njega, da, kako je istaknuo, članovi GI Srpska ne bi ušli u vijeće općine Kosovska Mitrovica.

Kandidat za gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice dodao je kako Centralna izborna komisija Kosova još nije izbrojila oko 1.000 glasova, i da GI Srpska "ne zna kako će oni prebrojati te glasove, i hoće li ih namještati onako kako bude njima odgovaralo".

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će zvanični Beograd tražiti od Brisela odgovor na pitanje ko stoji iza odluke da se glasovi na ponovljenim lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici broje izvan tog mjesta.

"Ne možemo shvatiti zašto je OESS nosio vreće s glasačkim listićima u Kosovo Polje, a nijedno mjesto nije bilo ugroženo, to u demokratskim zemljama ne postoji", izjavio je Vučić.

On je istaknuo da na biralištima u Kosovskoj Mitrovici nije bilo ni najmanjeg incidenta i da je potpuno nejasno zašto je neko procijenio da nije sigurno brojati glasove u Mitrovici, javio je Tanjug.