Tužno i istinito
85

Kampanja SDSS-a: Ne pjevajte ustaške pjesme, među gostima ima Srba

I. P.
Samostalna demokratska srpska stranka počela je sa predizbornom kampanjom uoči nadolazećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Prvi spot koji će se emitovati na televiziji rekreira događaj koji kao da je pisan za epizodu Nadrealista.

Stranka poznatog Milorada Pupovca krenula je u kampanju sa sloganom "Budi ono što jesi, poštuj ono što nisi", a na početku prvog spota upućena je poruka koja govori da je situacija inspirisana istinitim događajem.

U spotu su prikazane pripreme za vjenčanje gdje jedna konobarica na ploču lijepi papir sa porukom koja glasi "Molimo vas da na svadbi ne pjevate ustaške pjesme jer među gostima ima i Srba".

Pupovčeva partija kroz spot pokušava prenijeti atmosferu koja trenutno vlada u Hrvatskoj, a koja je često popraćena ekstremnim nacionalizmom koji graniči sa otvorenim fašizmom.

U posljednje vrijeme porastao je broj uočenih uvredljivih poruka za srpsku nacionalu manjinu u Hrvatskoj. Porukama se često poziva na netoleranciju, pa čak i smrt Srba koji žive u našem zapadnom susjedstvu.