Mafijaški obračuni
35

Kako je za samo nekoliko mjeseci likvidiran vrh škaljarskog klana

G. M.
Jovan Vukotić (Foto: Vijesti.me)
Jovan Vukotić (Foto: Vijesti.me)
Uprava policije zvanično je obaviještena o ubistvu Kotoranina Jovana Vukotića, saopšteno je nezvanično Vijestima iz te institucije.
Prema istim informacijama, obaviještenje im je stiglo putem međunarodnih kanala. Vukotić je ubijen sinoć u Istanbulu, oko 20 sati.

Vukotić je preuzeo apsolutno vođstvo nad organizovanom kriminalnom grupom "Škaljari" nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine, prema pisanju podgoričkih "Vijesti".

Postoje dvije verzije likvidacije. I u jednoj i drugoj verziji, sve se odvilo pred suprugom.

Prema pisanju portala Dan, Vukotić je ubijen dok se vozio na motociklu sa svojom partnerkom Mašom M. S druge strane, Kurir prenosi da je ubijen naočigled supruge i kćerkice dok su se vozili u automobilu.

"Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u automobil u kojem su bili Vukotić, njegova supruga i kćerkica", piše Kurir.

Inače, u samo nekoliko mjeseci ubijeni su ključni ljudi škaljarskog klana, njih trojica. Škaljarci su u višegodišnjem sukobu sa protivničkim kavačkim klanom.

Minja Šaković ubijen je 17. juna u Budvi dok je večerao s prijateljima. Ubica mu je prišao dok je Šaković sjedio u restoranu ispred Starog grada u Budvi.

Goran Vlaović je likvidiran na Pagu u Hrvatskoj 25. septembra. Vlaovića je ubica vrebao ispred noćnog kluba na Zrću. Prišao mu je sleđa i pucao u potiljak.

Ubistvo se dogodilo pred očima svjedoka, koji su odmah pokušali reanimirati žrtvu, ali Vlaović je preminuo u vozilu hitne pomoći.

Ubica, državljanin Srbije, ubrzo je pronađen i uhapšen.