{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Jugoslovenska radio-televizija počela emitovanje programa

31.8.2012. u 10:08
0
180
Jugoslovenska radio-televizija počela emitovanje programa
0
Kao što je bilo i najavljeno, Jugoslovenska radio-televizija počela je emitovanje testnog programa preko interneta.
Watch live streaming video from jugoslovenskatelevizija at livestream.com

Pokretači JRT-a su mladi entuzijasti koji žele "vratiti barem nešto od propale Jugoslavije". Prema riječima pokretača, ona nema za cilj buđenje jugonostalgije, nego joj je cilj spojiti najveće regionalne centre Sarajevo, Ljubljanu, Prištinu, Beograd, Zagreb, Podgoricu, Skoplje i Novi Sad u jedan servis, i tako građanima u pravi trenutak prenijeti objektivnu, konciznu i provjerenu informaciju.

Tim čini više od 50 ambicioznih i mladih volontera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore na čijem čelu se nalazi inicijator Benjamin Hasanić.

U sklopu televizije aktivne su četiri redakcije (redakcija Informativno-političkog programa, redakcija Zabavnog i sportskog programa, redakcija Filmskog i dokumentarnog programa te redakcija Kulturno-obrazovnog, dječijeg i omladinskog programa) koje će dnevno emitovati više od 18 sati programa iz vlastite proizvodnje.

JRT je funkcionisao sve do 1990. godine, a unutar te televizije bilo je šest republičkih i dva pokrajinska RTV centra - RTV Sarajevo, RTV LJubljana, RTV Zagreb, RTV Beograd, RTV Skoplje, RTV Titograd, te RTV Novi Sad i RTV Priština.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: