{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jovanović: U novu vladu, ali ne po Tadićevim principima

F
27.3.2008. u 14:47
0
0
Jovanović: U novu vladu, ali ne po Tadićevim principima
0
Jovanović: U novu vladu, ali ne po Tadićevim principima
Buduća vlada s Liberalno-demokratskom partijom neće moći da bude formirana na principima koje predlaže Demokratska stranka, izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.
Iako nudi postizbornu saradnju koaliciji stranaka okupljenih oko DS-a, Jovanović smatra da ona neće moći da bude formirana na principima koje je predsjednik Srbije i DS-a Boris Tadić istakao kao uvjet jer su "to principi na kojima je (srpski premijer Vojislav) Koštunica pravio dvije prethodne vlade koje su upropastile Srbiju".

"Umjesto priče o boljem životu i standardu, mi kažemo da ćemo zaustaviti lošu privatizaciju NIS-a. Umjesto priče o saradnji s Haagom, mi kažemo da ćemo uhapsiti ratne zločince Mladića i Karadžića i uništiti politiku koja je odgovorna za genocid. Umjesto priče o korupciji, mi kažemo da ćemo depolitizirati ekonomiju i demontirati partijsku državu koju su napravile prethodne dvije vlade", kazao je Jovanović u intervjuu današnjem "Blicu".

On je istakao da "svaki od ključnih problema Srbije ima svoj uzrok i ne možemo ih posmatrati isključivo kao posljedicu koja će sama po sebi biti riješena kad na mjesto ministra iz DSS-a sjedne ministar iz DS ili G17".

"Ako se borimo protiv korupcije i kriminala, želim da čujem koji su uzroci neuspjeha u toj borbi, jer ako su ti principi prisutni i danas, onda su Tadićevi principi propagandne fraze i istrošena politička priča", rekao je Jovanović.

On je dodao da je "u ovom trenutku prostor za dogovor LDP-a i DS-a u predizbornoj kampanji potrošen i sačekat ćemo Borisa Tadića 12. maja na istim pozicijama na kojima smo i danas".

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Jovanović je poručio Srbima na sjeveru pokrajine da "razmišljaju o sebi i budućnosti svojih porodica i da njihova budućnost ne može biti bolja ako Kosovsku Mitrovicu pretvore u Bejrut".

"Nova vlada Srbije mora da napusti dosadašnje fraze i mitove i da zajedno s Albancima, uz podršku međunarodne zajednice, napravi plan i započne proces koji će pokazati da se Srbija zaista promijenila, a onda između Srbije i Kosova izgradi specifične veze", smatra on.

Na pitanje kakve su razlike DS-a i LDP-a oko ulaska u Evropu, Jovanović je rekao da LDP "Evropu posmatra bez ikakvih uvjetovanja, a Demokratska stranka posmatra Evropu kao prostor iz kojeg će navodno voditi efikasniju borbu za nacionalne ciljeve nego što je to moguće danas iz same Srbije".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: