|

Jovanović tužio Montgomeryja zbog klevete

Jovanović tužio Montgomeryja zbog klevete
0
S
SRNA
11.12.2010. u 18:30
4
komentara
0

dijeljenja
Jovanović tužio Montgomeryja zbog klevete Čedomir Jovanović
Predsjednik Liberalno-demokratske pratije Čedomir Jovanović podnio je tužbu protiv nekadašnjeg amabasadora SAD u Beogradu Williama Montgomeryja zbog klevete.
Jovanović je protiv Montgomeryja pred domaćim sudovima pokrenuo postupak zbog klevete i neistine koju je javno iznosio, relativizujući presude Specijalnog i Vrhovnog suda u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića, kao i činjenicu da je lider LDP-a pred sudom odgovorio na sva sporna pitanja, navode u ovoj stranci.

LDP podsjeća da je sudsko vijeće u presudi posebno istaklo da su Jovanovićeva svjedočenja i odgovori na pitanja tužioca, suda i advokata optuženih pomogla sudu da donese odluku, kao i da su istinita i potpuna.

U prijavi i tužbi Jovanovića protiv Montgomeryja dokazano je, tvrde u LDP, da je nekadašnji američki ambasador kontinuirano radio na rušenju vlade Zorana Đinđića.

Jovanović je najavio da će protiv Montgomeryja po istim osnovama pokrenuti postupak i u SAD.

LDP tvrdi i da je dokazano da se bivši ambasador SAD u Beogradu pojavljuje "u kontekstu šireg političkog projekta koji godinama relativizuje svaki pokušaj utvrđivanja političke pozadine ubistva Đinđića".

Jovanović će pred sudom pokrenuti i pitanja poslovnih i političkih veza bivšeg američkog ambasadora i njegovih drugih aktivnosti koji dokazuju da je "najnovija medijska kampanja, koja je omogućena Montgomeryju, usmjerena na skretanje pažnje javnosti i lažno optuživanje".

Nakon gostovanja Mongomeryja u emisiji "Svedok" na RTS-u, u kojoj je, između ostalog, rekao da bi o ubistvu Đinđića Jovanović trebalo da ispriča sve što zna, LDP je optužio Montgomeryja za namjerno ometanje otkrivanja političke pozadine ubistva premijera.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...