{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jovanović: Tadić je završio ono što je počela vlada Zorana Đinđića

S
26.5.2011. u 15:37
0
2
Jovanović: Tadić je završio ono što je počela vlada Zorana Đinđića
0
Jovanović: Tadić je završio ono što je počela vlada Zorana Đinđića
Čedomir Jovanović
Vijest o hapšenju jednog od najtraženijih haaških bjegunaca, zločinca Ratka Mladića, u susjednoj Srbiji neki su dočekali sa olakšanjem, dok drugi pak smatraju da je Srbija načinila grešku njegovim hapšenjem i izručenjem Tribunalu u Haagu.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) je za televiziju B92 izjavio da je "zaista iznenađen" hapšenjem Ratka Mladićam, te da je to akcija koja je "ko zna koliko pripremana".

"Predsjednik Srbije vjerovatno hoće da obraduje naciju da je završio još jedan posao, a SNS će sutra da održi sejdnicu predsedništva i da izda saopćenje. Ovo nije trenutak za bilo kakve stranačke reakcije, već za reakciju naroda i države ", kazao je Nikolić, te dodao da je i ovom trenutku mnogo pitanja koje treba postaviti.

"Ko je to, ko je tog čovjeka jučer vidio, prepoznao, da li je možda Srbija znala sve vreme gde se nalazi Ratko Mladić, šta je to odlučilo da baš danas bude uhapšen. Nama predsjednik Srbije duguje odgovore na mnoga pitanja pošto mi nemamo slobodne medije da bismo o tom hapšenju znali onoliko koliko svjet zna o ubistvu Osame bin Ladena. Mislim da nam duguje predsjednik Srbije da ispriča celokupnu priču, pošto se ne radi o običnom čovjeku, njega Haaški tribunal traži ali u Srbiji nikada nisu uspjeli da nam ga predstave kao zločinca i zlikovca, i velika većina gradjana Srbije, baš kao i mi neće znati danas kako da reaguje i kakve će to posljedice za budući život u Srbiji da ima", istakao je Nikolić.

Slavica Đukić Dejanović, predsjednica Skupštine Srbije izjavila je da je hapšenje Ratka Mladića dokaz poštovanja zakona o saradnji s Haaškim tribunalom.

Ona je rekla da je saradnja sa Tribunalom u Hagu puna i da je hapšenje haškog bjegunca dokaz da država Srbija radi na poštovanju svih zakona.

Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove ocjenio je da hapšenje Ratka Mladića predstavlja oslobađanje Srbije i širom otvara vrata evropskoj i demokratskoj budućnosti srpske države i naroda.

Drašković je ocjenio da se Mladićevim hapšenjem "istovremeno zatvaraju vrata političkom usponu retrogradnih sila koje su već uveliko vraćale Srbiju unazad u tragične devedesete godine".

Velimir Ilić, lider Nove Srbije u kratkom razgovoru za B92 nije želio da kaže da li je hapšenje Mladića dobra ili loša vjest za Srbiju rekavši da još nije čuo predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalnodemokratske partije je izjavio da su hapšenjem Ratka Mladića okončani desetogodišnje mučenje i agonija, te je čestitao predsjedniki Srbije Borisu Tadiću.

"Prije deset godina sam Miloševića poslao u Haag, uvjeren da je to jedini način da se Srbija oslobodi i promjeni i postane prava evropska država. Boris Tadić je završio ono što je u nemogućim uslovima počela vlada Zorana Đinđića. Čestitam predsjedniku Srbije što je taj posao nastavio hapšenjem Radovana Karadžića 2008. godine i završio današnjim hapšenjem Ratka Mladića", naveo je Jovanović u izjavi dostavljenoj medijima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: