Nakon incidenta
74

Jovanović: Briga me za Obradovića, ljut sam jer sam dozvolio da me nazivaju izdajnikom

E. Sk.
Nakon današnjeg incidenta ispred Skupštine Srbije u Beogradu kada je predsjednik Dveri Boško Obradović uz svoje pristalice verbalno napao Čedomira Jovanovića, oglasio se i lider LDP-a.
Jovanović je, između ostalog, kazao da nije tema Obradović, nego Parlament i poruka koja se šalje ovakvim ponašanjem.

"Ako nemate samopoštovanja, sve vam je uzalud. Ovdje ne postoji elementarna pristojnost među nama, osjećaj za nešto što je dignitet, lično dostojanstvo. Mi zapravo na takav način žigošemo cijelu zemlju i osuđujemo je na agoniju. Onda je noramlno i ući testerama na jednu televiziju, vrijeđati novinare druge televizije, i dolaziti nekome pod prozor s bakljama i sutra na krov s bakljama. Onda mi koji živimo da bi ova zemlja bila bolja postajemo uzrok svega što je u njoj loše i pogrešno", kazao je Jovanović.


Istakao je da ga nije briga za Boška Obradovića, ali da je ljut na sebe jer je dozvolio da mu neko vrijeđa porodicu i naziva ga izdajnikom.

"Ne zanima me Boško Obradović bez mozga, njemu ništa drugo više i ne preostaje da radi. Ne može on mene da vrijeđa, najveća uvreda kojoj sam ja danas bio izložen bila je ona koju sam sam sebi dozvolio i sebe ponizio. Ne pada mi napamet da ulazim na sporedne ulaze u Skupštinu. Ali kakvu sam poruku sam poslao jer sam dozvolio nekome da mi vrijeđa porodicu, da me naziva izdajnikom, uz moj nonšalantni komentar 'bravo kretenu'", pita se Jovanović.