Regija
225

Jovanka Broz životno ugrožena, smještena na intenzivnoj njezi

Klix.ba
Jovanka Broz
Jovanka Broz
Ljekari Urgentnog centra u Beogradu bore se za život Jovanke Broz, udovice predsjednika SFRJ Josipa Broza.

Stanje Jovanke Broz je teško i smještena je na intenzivnoj njezi, rekao je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar, izvijestio je B92.

Lončar je novinarima rekao da je Jovanka Broz u polusvjesnom stanju i da reaguje samo na grube podržaje. Prve analize ukazuju na početak sepse, rekao je on.

Kako je istakao, riječ je o veoma zapuštenom stanju i naveo da je Jovanka Broz u Urgentni centar stigla oko 13.30, polusvjesna i sa izuzetno lošom krvnom slikom, problemima sa mokrenjem, ranama od ležanja i ranom nepoznatog porijekla na grudnom košu.

Jovanka Broz je u Urgentni centar došla u pratnji dva rođaka, a prema njihovim riječima, ona je prethodnog dana odbijala da je odvedu kod ljekara pa je u tu ustanovu dovedena tek kada nije bila u stanju da se tom usprotivi.

Prema riječima Lončara, nema naznaka da je Titova udovica doživjela infarkt.

Direktor Urgentnog centra je prenio da je Jovanku Broz oko 17.30 sati posjetio premijer Ivica Dačić.

Jovanka Broz rođena je 1924. godine u Lici. 1952. udala se za Tita sa kojim je živela do njegove smrti 1980. Živi u Beogradu u skromnim uslovima i dugo je bila bez ikakvih ličnih dokumenata.

Jula 2009. godine ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić uručio joj je dokumente - ličnu kartu i pasoš.

Kao neposredan svjedok cijele turbulentne epohe u historiji Balkana, ona je još uvijek predmet ogromnog regionalnog medijskog interesovanja.

Jovanka Broz se rijetko pojavljuje u medijima, a posljednjih mjeseci veliku pažnju su privukle njene ispovijesti.

U februaru ove godine Jovanka Broz je prijavila pljačku kuće na Dedinju u kojoj živi i iz koje su bile odnijete brojne dragocjenosti.