Regija
1

Jovanka Broz boluje od raka

Klix.ba
Jovanka Broz
Jovanka Broz
Klinički centar Srbije saopćio je da je nakon intenzivne terapije i nege, koji su primijenjeni jučer i tokom noći, došlo je do blagog poboljšanja svijesti udovice bivšeg predsjednika SFRJ Jovanke Broz, ali je ona i dalje hemodinamski nestabilna.

Kako saznaje Blic, ljekari su konstatovali da Titova udovica ima kancer, što je pokazala i rana na dojci, ali još nisu utvrdili da li se rak prvo pojavio na grudima ili je tu samo metastazirao.

"Jovanka je odmah operisana, a dodatne analize tek će pokazati koliko je kancer uzeo maha. U svakom slučaju, njeno zdravlje je veoma zapušteno i teško je reći da li može da se izvuče", kazao je dobro obaviješteni sagovornik Blica.

U saopćenju je navedeno da je Jovanka Broz pod stalnim, intenzivnim ljekarskim nadzorom i da se njeno stanje detaljno prati i primijenjuju mjere koje su uobičajena procedura kod ovakvih stanja.

"Ukoliko bude bilo kakvih promjena u zdravstvenom statusu gospođe Broz, Urgentni centar će se oglasiti saopćenjem u toku današnjeg dana, a ukoliko ne bude promjena, saopćenje o njenom zdravstvenom statusu objavit ćemo narednog dana", navodi se u saopćenju.

"Gospođa Broz je bolje, krvna slika je bolja", kaže direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar za "Blic".