Josipović: Slovenski parlament može na vrijeme ratificirati pristupni ugovor

F
FENA
16.2.2013. u 12:36
0
1
Josipović: Slovenski parlament može na vrijeme ratificirati pristupni ugovor
0
Josipović: Slovenski parlament može na vrijeme ratificirati pristupni ugovor Ivo Josipović (Foto: Arhiv)
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izrazio danas uvjerenje kako slovenski Parlament još uvijek može na vrijeme ratificirati hrvatski pristupni ugovor s EU, a što se tiče rješenja pitanja Ljubljanske banke dobrim je znakom ocijenio najavljeni razgovor hrvatskoga i slovenskoga premijera.
"Najavljen razgovor slovenskoga i hrvatskoga premijera može biti samo dobar znak", istaknuo je Josipović u izjavi u Uredu predsjednika, dodavši kako vjeruje da slovenski Parlament može na vrijeme stići ratificirati hrvatski pristupni ugovor s EU.

"Ko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti", rekao je predsjednik Josipović komentirajući smjenu slovenskog pregovarača o Ljubljanskoj banci, ministra vanjskih poslova Karla Erjavca.

Predsjednik Republike Hrvatske, nakon kafe s građanima u Uredu predsjednika, osvrnuo se i na izbore za Evropski parlament, ponovivši kako su oni vrlo važni za Republiku Hrvatsku.

"Osim što ćemo dobiti svoje eurozastupnike, oni imaju i svoju simboličnu vrijednost jer su to naši prvi evropski izbori. Zato bih htio da proteknu u maksimalno demokratičnom tonu, da budu sjajno organizirani i da građani izađu u velikom broju na izbore“, poruči je.

"Konkretan datum izbora određuje, u skladu sa zakonom, predsjednik Republike. Ja ću to učiniti vodeći računa o stajalištu Vlade i svih političkih stranaka, a konsultirat ću se i s Državnom izbornom komisijom o tome postoje li tehničke mogućnosti spajanja lokalnih i evropskih izbora“, obećao je Josipović. Dodao je kako će također poslušati glas nevladinih zajednica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: