{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Josipović oduzeo činove Glavašu, Norcu, Zagorcu, Oreškoviću i Rimcu

F
21.9.2010. u 17:06
0
0
Josipović oduzeo činove Glavašu, Norcu, Zagorcu, Oreškoviću i Rimcu
0
Josipović oduzeo činove Glavašu, Norcu, Zagorcu, Oreškoviću i Rimcu
Foto: Reuters
Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović donio je na temelju Ustava Republike Hrvatske i Zakona o službi u Oružanim snagama RH Odluku o oduzimanju čina general bojnika Branimiru Glavašu, Mirku Norcu-Kevi i Vladimiru Zagorcu, čin pukovnika Tihomiru Oreškoviću, te čin bojnika Siniši Rimcu.
Odluka stupa na snagu danom donošenja, a predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović potpisao ju je 9. rujna ove godine, a objavljena je u Narodnim novinama od 20. rujna 2010.

Branimiru Glavašu, umirovljenom general bojniku čin se oduzima vezano za presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske kojom mu je za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora u trajanju od 8 godina.

Mirku Norcu-Kevi, umirovljenom general bojniku čin se oduzima vezano za presudu Županijskog suda Rijeka kojom mu je za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora u trajanju od 12 godina.

Vladimiru Zagorcu, umirovljenom general bojniku čin se oduzima vezano za presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske kojom mu je za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti izrečena kazna zatvora u trajanju od 7 godina.

Tihomiru Oreškoviću, umirovljenom pukovniku čin se oduzima vezano za presudu Županijskog suda Rijeka kojom mu je za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 godina.

Siniši Rimcu, umirovljenom bojniku čin se oduzima vezano za presudu Županijskog suda Zagreb kojom mu je za kazneno djelo ubojstvo izrečena kazna zatvora u trajanju od 8 godina.

U vezi s činom koji im je oduzet navedene osobe iz ove odluke gube pravo na predstavljanje u činu, pravo na nošenje vojne odore s pripadajućim oznakama te druga prava vezana za čin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: