|

Josipović: Hrvatska neće blokirati Srbiju

Josipović: Hrvatska neće blokirati Srbiju
0
F
FENA
31.12.2011. u 14:14
5
komentara
0

dijeljenja
Josipović: Hrvatska neće blokirati Srbiju Ivo Josipović
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je za subotnje izdanje novosadskog lista ''Dnevnika'' kako je rješavanje sporova iz prošlosti među vitalnim hrvatskim interesima, te je ponovio da Hrvatska nakon ulasku u Europsku uniju neće blokirati europske integracije Srbije radi rješavanja međusobnih prijepora.
Podsjećajući na to da je Hrvatska bila u prilici iskusiti kako izgleda kada te susjed blokira, Josipović je rekao je Hrvatska politički sazrela te da među ozbiljnijim političarima u Hrvatskoj nema nikoga tko bi se u odnosu prema susjednim zemljama koristio ucjenama i blokiranjem.

"Hrvatskoj je izuzetno i vrlo iskreno stalo da Srbija bude stabilna, da se razvija i da što prije postane integralni dio institucija Europske unije'', kazao je Josipović, te je ponovio kako će Hrvatska nedvosmisleno poduprijeti svoje susjede u europskim integracijama.

Hrvatski predsjednik smatra da zemlje koje ostanu izvan integracija nemaju dobru perspektivu, ali i da je nerealna bojazan da bi zaustavljanje Srbije na putu ka EU ili njezino samo odustajanje od članstva u EU-u ozbiljno ugrozilo stabilnost u regiji.

Govoreći o međusobnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, Josipović je ponovio da nema potrebe nastavljati spor ukoliko Hrvatska i Srbija kroz pregovore tužbe učine bespredmetnima i riješe probleme koji ih opterećuju.

''Međutim, ako ne pronađemo rješenje, odgovor je sasvim drugačiji'', naglasio je Josipović.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...