Slovenija
0

Još se traga za tijelima pet žrtava nesreće

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Potraga za petoricom muškaraca nestalih nakon nesreće na gradilištu hidroelektrane Blanca u Sloveniji, ni u subotu nije bila uspješna, a postoji mogućnost da je Sava tijela odnijela u Hrvatsku.

Zapovjednik intervencije i voditelj Podvodne spasilačke službe Slovenije Anton Travner je na konferenciji za novinare održanoj na gradilištu hidroelektrane, kako prenosi STA, rekao da je pregledano cijelo područje od nuklearke Krško do granice s Hrvatskom, ali bez uspjeha.

Spasioci će potragu nastaviti danas i ponovno pregledati bazen ispod gradilišta hidroelektrane Blanca.

Travner pretpostavlja da bi se tijela nekih unesrećenih mogla pronaći u bazenu ispod brane gdje su najvjerojatnije zaglavljena, a dodao je da postoji i mogućnost da Sava izbaci tijela.

Budući da postoji mogućnost da su struje tijela unesrećenih odnijele u Hrvatsku, slovenska Civilna zaštita mogla bi se za pomoć obratiti Hrvatskoj, prenosi STA.

U nesreći koja se u četvrtak dogodila tijekom spusta niz rijeku Savu kod hidroelektrane Blanca, prema dosadašnjim podacima život je izgubilo osam osoba, spašena je jedna osoba, a za petoricom muškaraca još se traga.