{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Joca Amsterdam svjedok na suđenju Mesić protiv Petričića

F
19.4.2011. u 16:43
0
0
Joca Amsterdam svjedok na suđenju Mesić protiv Petričića
0
Joca Amsterdam svjedok na suđenju Mesić protiv Petričića
Sreten Jocić
Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam bit će saslušan u nastavku suđenja na kojem bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić privatno tuži politologa Darka Petričića koji ga je u javnim istupima optužio za povezanost s albanskom mafijom, odlučio je danas sudija na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu Zorislav Kaleb.
Jocić će biti saslušan zamolbenim putem u beogradskom pritvoru, gdje se nalazi zbog optužbi da je naručio atentat na bivšeg vlasnika sedmičnjaka Nacional Ivu Pukanića. Sudija je takvu odluku donio na Petričićev prijedlog, a uz protivljenje Mesićevog advokata Čede Prodanovića.

Na današnjem ročištu svjedočio je Petar Grljač koji je za izdržavanja zatvorske kazne u Turopolju od zatvorenika albanske nacionalnosti čuo da su Albanci pomagali Mesiću i bili izuzetno sretni njegovom izbornom pobjedom, što tuženi Petričić ocjenjuje kao potvrdu svojih teza o Mesićevoj povezanosti s albanskom mafijom.

Grljač je kazao da je grupa Albanaca u zatvoru 2002. i 2003. gotovo svakodnevno u razgovorima isticala veliko prijateljstvo Mesića i kosovskih Albanaca, da su "s osobitim ponosom isticali kako su ga vozili u Albaniju i putovali s njim uzduž i poprijeko", ali da nije čuo ništa o povezanosti bivšeg predsjednika i albanske mafije.

"Albanci su ljudi kojima se mora vjerovati, čuli se za onu njihovu besu", rekao je, a na upit sudije zna li da je neke od tih zatvorenika Mesić kao predsjednik pomilovao, odgovorio je da ne zna jer je ranije pušten iz zatvora.

Upitan jesu li oni govorili i nešto o financiranju Mesićeve kampanje, odgovorio je da su ga "navodili kao člana obitelji", ali da nisu spominjali financiranje kampanje. "Govorili su - mi smo mu pomogli, ali na koji način, ja ne znam", kazao je Grljač.

Sudija Kaleb je prihvatio Petričićev prijedlog za saslušanjem Sretena Jocića, kojeg u Srbiji navode kao mafijaškog šefa, na što je Mesićev advokat neprimjerenim ocijenio da tuženi kao svoje glavne svjedoke predlaže zatvorenika i Jocića.

"Pa što će nam o predsjedniku države svjedočiti notorni idiot i kriminalac. Da se sudi Sarkozyju, zar bi pozivali kriminalce s Korzike", upitao je Prodanović, na što mu je Petričić replicirao da se sudi bivšem francuskom predsjedniku Francoisu Mitterandu. "Da, ali nisu svjedočili kriminalci", odgovorio mu je Prodanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: