{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Joca Amsterdam oslobođen optužbi za ubistvo Ive Pukanića

F
2.4.2014. u 15:55
0
12
Joca Amsterdam oslobođen optužbi za ubistvo Ive Pukanića
0
Joca Amsterdam oslobođen optužbi za ubistvo Ive Pukanića
Foto: Novosti.rs
Specijalni sud u Beogradu danas je Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, oslobodio optužbi da je učestvovao u organiziranju ubistva vlasnika hrvatskog "Nacionala" Ive Pukanića.
Na zatvorsku kaznu osuđena su dvojica pripadnika beogradskog dijela njegove organizirane kriminale grupe, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović, na osnovu optužbi da su iz koristoljublja ubili Pukanića i njegovog saradnika Nikolu Franića, 23. oktobra 2003. u Zagrebu.

Kako je navedeno u presudi, Milovanović je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora za više kaznenih dijela, dok je Kuzmanović kažnjen na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

Jocić je od početka procesa negirao krivicu i bilo kakvu vezu s Pukanićevim ubistvom, a u završnoj riječi tražio je od suda da ga oslobodi optužbi.

Krajem januara Tužiteljstvo za organizirani kriminal predložio je sudu da Jocića osudi na 40 godina zatvora, a istu kaznu je tražilo i za Milovanovića, kao direktnog izvršitelja ubistva.

Za Kuzmanovića, koji je, prema stavu tužiteljstva, bio zadužen za logističku podršku Jocićevoj bandi, tužiteljstvo je tražilo kaznu "ne manju od 15 godina zatvora".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: