{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jevrem Brković: Zaklinjanje Beograda RS-u je nastavak najcrnjih tendencija

A
16.1.2014. u 10:41
35
114
Jevrem Brković: Zaklinjanje Beograda RS-u je nastavak najcrnjih tendencija
35
Jevrem Brković: Zaklinjanje Beograda RS-u je nastavak najcrnjih tendencija
Jevrem Brković (Foto: Anadolija)
Jevrem Brković (80), poznati crnogorski književnik, koji je početkom '90-tih godina 20. stoljeća, uz Slavka Perovića, bio najagilniji antiratni aktivista i protivnik režima Slobodana Miloševića u Crnoj Gori, na čiji je stan početkom ove sedmice izvršen novi napad, smatra da su velikosrpske tendencije u Bosni i Hercegovini i dalje snažne.
Prema njemu, takve snage su "snažne u svojoj destrukciji".

"Bosna je ključ svega... A ta Republika Srpska (RS) koja je vještačka Dejtonska tvorevina i sve to, to zaklinjanje Beograda da neće okrenuti leđa Republici Srpskoj, nije ništa drugo do produžavanje najcrnjih tendencija koje je su opstale iza Radovana Karadžića, Plavšićeve i onog Momčila Krajišnika, čovjeka s velikim obrvama, koji je nedavno izašao iz zatvora", kazao je Brković za Anadoliju.

Brković je za ranije za AA kazao da i iza napada na njega stoje "četničke snage, mračne snage, velikosrpske snage". 

"Jedna mržnja prema meni kao piscu koji se nije ustručavao sve govoriti, koji je o njima rekao prave istine koje ostaju i bole. Zašto smetam? Nedavno sam objavio knjigu, zapravo odlomke iz knjige o užasima koji su se 1991. i 1992. godine događali. Onda znate za Pismo Hercegovcima, Bošnjacima i Hrvatima, za moju emigraciju i boravak u Evropi i borbu protiv Miloševića i njegovih slugu u Crnoj Gori, moj angažman u BiH i svuda. To je to", ističe Brković.

Kazao je da ga se i dalje "sasvim neprijateljski doživljava u Crnoj Gori".

"Neprijateljem me smatra taj sloj miloševićevski, ratno-huškački. Sve znam o njima, a objavio sam sve. Pet tomova dnevnika. Svi su tu. To je, kako ja zovem, četnički imenik", ističe ugledni književnik. 

Inače, Jevrema Brkovića su nepoznate osobe napale i pretukle u oktobru 2006. godine, blizu njegovog stana. Prilikom napada ubijen je njegov pratilac, vozač i prijatelj Srđan Vojičić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: