{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jeremić želi pomoći deblokiranju situacije u BiH

F
1.10.2009. u 15:59
0
8
Jeremić želi pomoći deblokiranju situacije u BiH
0
Jeremić želi pomoći deblokiranju situacije u BiH
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića informirao o stavovima RS-a u vezi s novonastalom situacijom o "Elektroprenosu BiH" i o načinima na koji se može deblokirati politička situacija u BiH, pri čemu je izražen interes Srbije da u tome pomogne.
"Tražili su se načini na koji se može deblokirati politička situacija u BiH i izražen je interes Srbije da pomogne u tome“, rekao je Dodik u izjavi novinarima govoreći o sinoćnjoj iznenadnoj posjeti šefa srpske diplomatije Banjoj Luci.

On navodi da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i ima odgovornost za njegovo provođenje te da su u okviru toga vođeni razgovori o problemima koji postoje u BiH te o aktuelnoj političkoj situaciji.

Bilo je riječi, naveo je, i o ispunjavanju uvjeta za zatvaranje OHR-a i da bi se dala inicijativa i šansa, prije svega, da BiH aplicira za status u EU.

Razgovarano je i o napretku koji je Srbija učinila te potrebnim mjerama koje se čine u BiH, na putu ka bezviznom režimu.

"Jeremić je jasno izrazio stav i podršku naporima na ovim pitanjima i sugerirao nam je da je potrebno da se uloži maksimalan napor kako bi došlo do prevazilaženja problema na otvorenim pitanjima u BiH", rekao je Dodik.

Bilo je riječi, dodao je i o nekim posjetama do kojih će doći i u Beogradu i Banjoj Luci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: