|

Jeremić slavio Novu godinu u UN-u uz pjesme "Ajde Jano" i "Marš na Drinu"

Jeremić slavio Novu godinu u UN-u uz pjesme "Ajde Jano" i "Marš na Drinu"
16
S
SRNA
15.1.2013. u 09:33
143
komentara
16

dijeljenja
Jeremić slavio Novu godinu u UN-u uz pjesme "Ajde Jano" i "Marš na Drinu"
Predsedavajući Generalne skupštine UN-a Vuk Jeremić organizovao je proslavu srpske Nove godine i predstavljanje Srbije u velikoj sali Generalne skupštine UN u New Yorku.
Organizovan je novogodišnji koncert srpskog hora "Viva Vox", koji nastupa bez muzičke pratnje, i koji je svojevrsnim interpretacijama raznoraznih pop i rock pjesama, ali i koračnicom "Marš na Drinu" podigao publiku na noge.

Ustao je sa stolice i generalni sekretar UN Ban Ki-moon, koji je na srpskom jeziku pozdravio prisutne prije nastupa hora "Viva Vox", prenose beogradski mediji.

"Dobro veče, hvala Srbijo! Srećna Nova godina!", rekao je generalni sekretar UN i dodao da ono što se može čuti od hora "Viva Vox" pruža nadu u bolje sutra, jer se ističe snaga ljudskog glasa koji može služiti i za tlačenje i podjele među ljudima, ali može biti i lijek i nadahnuće.On je rekao da hor "Viva Vox" dolazi iz Srbije, iz "srca Evrope" i da je muzika univerzalni jezik.

Kao najava za svake pjesmu koju je pjevao ovaj hor na ekranu je išao kratak film koji je predstavio Beograd, Srbiju, njene ljepote, sportiste...

Hor "Viva Vox" je nastup otvorio pjesmom "Ameno", potom su se nizale "Tamo daleko", "Mama mija", "Bohemian rapsodi", ali i "Hajde Jano, hajde dušo" i "Srce" Ekaterine Velike, dok je za kraj otpjevana koračnica "Marš na Drinu".

U obraćanju prisutnima, Jeremić je rekao da su Srbi mali narod, ali izuzetno ponosan na svoju historiju.

"Iz naših krajeva su mnogi izuzetni umjetnici, iznjedrili smo nadarene pisce i proslavljene sportiste", rekao je Jeremić.

"Nema važnije poruke koju muzika može da prenese javnom mnijenju od one da topovi utihnu... Polaganje oružja ne smije biti nemoguća misija", rekao je Jeremić.
Prijavi grešku


Komentari (143)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...