{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jeremić: Ne dolazi u obzir trgovina teritorijem Srbije

F
14.12.2007. u 17:32
0
0
Jeremić: Ne dolazi u obzir trgovina teritorijem Srbije
0
Jeremić: Ne dolazi u obzir trgovina teritorijem Srbije
Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u petak u Beogradu da ne dolazi u obzir bilo kakva trgovina teritorijem Srbije radi njenog ulaska u Evropsku uniju.
On je naglasio da Vlada Srbije smatra da pitanje budućeg statusa Kosova i budućnosti Srbije u EU-u nisu "stvari u istoj ravni", kao i da u tom kontekstu nije moguća nikakva kompenzacija.

"Ne dolazi u obzir da bilo kakva trgovina našim teritorijem bude parametar što se tiče našega evropskog puta", ocijenio je Jeremić u izjavi novinarima nakon susreta s visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom.

Šef srpske diplomatije je poručio da Srbija ne smatra da je Kosovo nešto što može biti kompenzirano članstvom u Uniji, a na pitanje da li to znači negativan odgovor na moguću takvu ponudu EU-a, ocijenio da bi to bila - "nepristojna ponuda".

Jeremić je objasnio da se Srbija "bori za očuvanje vitalnih interesa, a da je očuvanje teritorijalne cjelovitosti svakako vitalan interes" i da se, "boreći se za očuvanje teritorijalne cjelovitosti, bori za svoju evropsku budućnost".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: