|

Jeremić: Ne dolazi u obzir trgovina teritorijem Srbije

Jeremić: Ne dolazi u obzir trgovina teritorijem Srbije
0
F
FENA
14.12.2007. u 17:32
0
komentara
0

dijeljenja
Jeremić: Ne dolazi u obzir trgovina teritorijem Srbije
Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u petak u Beogradu da ne dolazi u obzir bilo kakva trgovina teritorijem Srbije radi njenog ulaska u Evropsku uniju.
On je naglasio da Vlada Srbije smatra da pitanje budućeg statusa Kosova i budućnosti Srbije u EU-u nisu "stvari u istoj ravni", kao i da u tom kontekstu nije moguća nikakva kompenzacija.

"Ne dolazi u obzir da bilo kakva trgovina našim teritorijem bude parametar što se tiče našega evropskog puta", ocijenio je Jeremić u izjavi novinarima nakon susreta s visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom.

Šef srpske diplomatije je poručio da Srbija ne smatra da je Kosovo nešto što može biti kompenzirano članstvom u Uniji, a na pitanje da li to znači negativan odgovor na moguću takvu ponudu EU-a, ocijenio da bi to bila - "nepristojna ponuda".

Jeremić je objasnio da se Srbija "bori za očuvanje vitalnih interesa, a da je očuvanje teritorijalne cjelovitosti svakako vitalan interes" i da se, "boreći se za očuvanje teritorijalne cjelovitosti, bori za svoju evropsku budućnost".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.