{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jeremić: Moguća ubrzana integracija Srbije u EU

F
16.12.2007. u 10:31
0
0
Jeremić: Moguća ubrzana integracija Srbije u EU
0
Jeremić: Moguća ubrzana integracija Srbije u EU
Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić u subotu je za beogradsku radio i tv postaju B 92 rekao da je ubrzana integracija Srbije u EU moguća i da je "po prvi puta, na summitu u petak, u službeno priopćenje ušla rasprava o ubrzanom dobivanju statusa kandidata".
Jeremić tvrdi da to znači i da EU još uvijek ima neutralan stav prema pitanju budućeg statusa Kosova, bez obzira što je bilo dosta individualnih stavova članica koje su podržale, ali i onih koje se protive neovisnosti Kosova.

On je rekao i "da će Srbija podržati dolazak misije EU na Kosovo, ali s valjanim mandatom dobivenim u Vijeću sigurnosti UN-a".

Po njegovim riječima, tjedni i mjeseci koji dolaze značit će za Srbiju nastavak teške diplomatske lobističke bitke u okviru EU-a, jer europski stav još nije iskristaliziran, ali spomenuti zajednički nazivnik sadržan je u službenim zaključcima europskog summita.

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica u petak je izjavio da su za Srbiju neprihvatljivi i uvredljivi zaključci sa summita EU-a, a kao posebno uvredljivo i neprihvatljivo odbacio je da se "osakaćenoj Srbiji za mirenje s nasiljem nudi nagrada u vidu ubrzanog prijema Srbije u EU".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: