Brani se šutnjom
0

Jednomjesečni pritvor ubici Meksikanke u Splitu

FENA
Selena Margarit Graciano Macedo
Selena Margarit Graciano Macedo
Osumnjičenom za ubistvo meksičke državljanke Selene Margarit Graciano Macedo, 28-godišnjem Splićaninu Ediju Mišiću, sudija istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, ponavljanja kaznenog djela i posebno teških okolnosti kaznenog djela.

Osumnjičeni Mišić je nakon jučerašnjeg dana provedenog na policiji i sinoćnjeg kratkog zadržavanja pred sudijom istrage jutros ponovno doveden pred sud gdje mu je sudija, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva, odredio pritvor.

Mišić se sinoć na ŽDO branio šutnjom.

Policija je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izvijestila kako imaju dovoljno materijalnih dokaza protiv uhapšenog i da je dres NK Milana pronađen u ruksaku nedaleko mjesta pronalaska tijela ubijene njegov.

Selena Macedo je nestala 22. augusta na Marjanu gdje je šetala s bratom. Željela je snimiti panoramsku fotografiju Splita, te se sama uputila put zoološkog vrta i nakon toga brat je više nije vidio.

Policiji je rekao da ju je prvo išao sam tražiti, a oko 22:30 sati alarmirao upravu hostela u kojem su odsjeli. Policiju je pozvao upravitelj hostela i već je te noći započela potraga na Marjanu. Pronađena je mrtva 25. augusta na području Telegrin na Marjanu.