Hrvatska
0

Jednomjesečni pritvor pomagačima atentatora na Pukanića

FENA
Foto: AFP/HO
Foto: AFP/HO
Osumnjičenima za pomaganje ubicama Ive Pukanića i Nike Franjića nakon atentata danas je određen jednomjesečni pritvor i protiv njih će biti provedene istražne radnje, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pritvor im je produžen na 30 dana zbog opasnosti od bijega, ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, rekao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Osumnjičene pomagače, Slobodana Ðurovića (54) iz Crne Gore i Milenka Kuzmanovića (25) iz Srbije, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da su nakon atentata pomagali osobama za koje su znali da su sudjelovali u ubistvu.

Oni su bratićima Robertu i Luki Mataniću trebali dati novac i pomoći im u bijegu iz Hrvatske i prekrivanju tragova njihove povezanosti s ubistvom.

Osumnjičeni Ðurović susreo se s Matanićima prošle srijede oko 17 sati na benzinskoj pumpi u Lipovcu, gdje im je iznio plan bijega u Srbiju i dao upute za boravak izvan Hrvatske. Kuzmanović im se pridružio kasnije i potom su sva četvorica uhapšena.

Ranije je određen jednomjesečni pritvor i pokrenuta sudska istraga protiv trojice osumnjičenih za udruživanje i ubistvo Pukanića i Franjića. Uz bratiće Mataniće među njima je Amir Mafalani koji je u srijedu uhapšen u Zagrebu.

U bijegu su još Bojan Gudurić i Željko Milovanović koje se također sumnjiči za ubistvo i udruživanje.

Policija je u akciji "Balkan ekspres" uhvatila izvršitelje atentata i njihove pomagače, dok je naručitelj još nepoznat.