Regija
0

Jedino privatno sveučilište u Hrvatskoj dobilo dopusnicu

FENA
Nakon šesnaest mjeseci čekanja Dubrovnik International University, jedino privatno sveučilište u Hrvatskoj, dobilo je dopusnicu Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta za tri studijska programa: međunarodne odnose i diplomaciju, međunarodno poslovanje i ekonomiju te glumu.

Sveučilište će po bolonjskom procesu, kako je priopćeno, s radom započeti u septembru 2009., a bit će smješteno u prostorima dominikanskog samostana u Dubrovniku.

Cijena studija iznosit će pet hiljada eura na godinu, što znači da će studenti za dodiplomski trebati izdvojiti 15 tisuća eura. Na pojedine programe moći će se upisati po 30 studenata, po polovica iz Hrvatske i iz inozemstva, i za njih će se osigurati stipendije raznih domaćih i inozemnih tvrtaka, zaklada te banaka.

Sveučilište je osnovano uz potporu UN-ova tijela Alliance of civilizations, a pokrenuto je sa željom da se mladim ljudima s našeg područja i regije osigura međunarodno priznato obrazovanje te mladim ljudima iz Europe i svijeta omogući studiranje u Dubrovniku prema jednako kvalitetnim programima kakve nude druga europska i svjetska sveučilišta.

Uz programe osmišljene u saradnji s europskim i svjetskim obrazovnim institucijama, posebnost je toga sveučilišta njegov međunarodni karakter koji će se očitovati i među polaznicima i među profesorima.

Sveučilište su osnovali bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, makroekonomist Ante Babić te odvjetnik Neven Cirkveni.